Wie jarig is geeft feest!

Onze muziekvereniging wordt op 21 juni maar liefst 100 jaar! En wie jarig is, viert feest. Het hele jubileumjaar organiseren wij mooie muziekevenementen. In alle stijlen en voor iedereen. We trappen af ‘Heemskerk Festival’ een openluchtfestival in het centrum van Heemskerk op zaterdag 25 juni 2022. Zo’n groot feest kost veel geld. We zijn dan ook blij met iedere donatie. Helpt u mee?

Alvast enorm bedankt!

Sponsoren

Muziekvereniging St. Caecilia 100 jaar jong!

Van marcheren in Heemskerk naar concerten spelen in Paradiso

Het begin: de klassieke fanfare
Op 21 juni 2022 is het precies 100 jaar geleden dat St. Caecilia is opgericht. Het verenigingsleven kwam snel in opmars en de Rooms Katholieke kerk in Heemskerk had behoefte aan een muziekkorps, die de processies luister kon bijzetten. 

Lange tijd was St. Caecilia dan ook een muziekvereniging die zich vooral marcherend op straat liet zien. Met carnaval, met Koninginnedag, met de Sinterklaasintocht, maar vooral tijdens de marsconcoursen waar St. Caecilia altijd hoge ogen gooide. In die periode had St. Caecilia ook een aparte slagwerkgroep, die tevens meedeed aan deze concoursen.

Tijd voor concerten
Gaandeweg de jaren 80 ging St. Caecilia meer zittende optredens geven, zeg maar concerten. Hoogtepunt was in die tijd ons donateursconcert, waar zowel de slagwerkgroep als de fanfare zich van hun beste kant lieten horen. Ook ging de fanfare meedoen aan de concertconcoursen, met als resultaat dat zij elk jaar promoveerde naar een hogere divisie. Langzamerhand kwam de nadruk meer te liggen op onze concerten, en steeds minder op het marcheren. We werden gevraagd om mee te werken aan bijzondere projecten; zo speelden we in 1992 met het Dies le Duc Quartet, een jazzcombo in het Bimhuis in Amsterdam.  

Muzikale avonturen
St. Caecilia is dus al lang niet meer een traditioneel fanfareorkest, maar heeft zich ontwikkeld tot een creatieve, out of the box denkende en spelende club, die altijd op zoek is naar vernieuwing. Wist u bijvoorbeeld dat wij samen met de Bintangs hebben opgetreden? Of dat wij op tweede kerstdag de afgelopen 13 jaar in Paradiso mochten spelen? En zo kunnen we nog wel meer opscheppen over onze muzikale avonturen.  Sinds 20 jaar staat St. Caecilia onder leiding van Ruud Pletting, die het voor elkaar kreeg dat we 2 keer mochten deelnemen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade tijdens de concertwedstrijden.

100 jaar! Heemskerk Festival
Natuurlijk willen we onze verjaardag niet zomaar voorbij laten gaan. We zijn ondertussen al ruim 1,5 jaar bezig met de voorbereidingen voor dit feestjaar. En sinds we weer mogen repeteren, staat de muziek op de lessenaar, waaronder de West Side Story, Songs of the Wizz en Riverdance.  Op 25 juni spelen we deze stukken tijdens het ‘Heemskerk Festival’ bij het Plankier in Heemskerk. Samen met Vonkels (Food & Wine Bar) organiseren we een heerlijke avond vol muziek, gezelligheid en natuurlijk een hapje en een drankje. Naast het fanfareorkest zal o.a. ook Nova Caecilia zich laten horen.

Het concert is gratis toegankelijk en we willen heel graag Heemskerk (en omgeving) laten zien en horen wat we muzikaal kunnen. Dus we hopen u te mogen ontmoeten. We trakteren u op een onvergetelijke en bijzondere avond vol met muzikale hoogtepunten.

Concerten