Op zaterdag 12 november om 20:00 geeft Fanfareorkest Caecilia een concert in het gemeentehuis van Heemskerk.

Het concert zal een mix worden van muziek en muzikanten uit diverse culturen. Het concert vormt een onderdeel van het 100-jarig bestaan van Muziekvereniging St. Caecilia Heemskerk. Het thema van dit jubileumjaar is verbinding. Tijdens het succesvolle Heemskerk Festival op 25 juni j.l. in Heemskerk is de verbinding gezocht met de bewoners van Heemskerk. Tijdens dit concert “Werelds” zal juist de verbinding worden gelegd met muziek en muzikanten vanuit de hele wereld.

Het fanfareorkest van muziekvereniging St. Caecilia speelt tijdens dit concert muziek uit verschillende werelddelen. Het maakt tijdens het concert daarnaast werkelijk de verbinding met muzikanten die hun oorsprong hebben in andere culturen, maar die net als de leden van St. Caecilia in de Ijmond en net daarbuiten wonen.
Samen met deze gastmuzikanten zullen tijdens dit concert gezamenlijk muziekstukken worden gespeeld op het snijvlak van wereldmuziek en fanfaremuziek. Uiteraard krijgen deze gastmuzikanten binnen het concert ook ruimte om hun eigen muziek ten gehore te brengen.

Het programma bestaat uit bestaande muziekstukken en arrangementen geschreven voor fanfareorkest, maar ook uit bestaande arrangementen uit eerder muzikale ontmoeting van het fanfare-orkest van St. Caecilia met Arabische muzikanten in 2018 (Fanfar Partout/Orchestre Partout). Daarnaast wordt aan een arrangeur opdracht gegeven om speciaal voor dit concert een nieuw arrangement te maken voor een muzikale cross-over tussen het westerse repertoire van de fanfare en de Arabische muziek van het Arabisch kwartet (één van de gastmuzikanten).

Met dit concert willen wij naast de traditionele bezoekers van de concerten van St. Caecilia juist ook nieuwe bezoekers verwelkomen. Aan de gastmuzikanten van dit concert wordt daarom ook een opdracht meegegeven om binnen hun eigen achterban actief promotie te maken voor dit concert, waardoor niet alleen het podium gemixt is maar juist ook de zaal!
Om het bijwonen van dit concert ook financieel laagdrempelig te houden zal de entree van het concert gratis zijn.