Lindy Karreman

Lindy Karreman studeerde in 2015 af aan het Conservatorium van Amsterdam als dirigent en hoornist. In 2017 behaalde zij haar masterdiploma hoorn met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. De afgelopen jaren was zij als (interim)dirigent verbonden aan Fanfare Sursum Corda uit Andijk, de Abcouder Harmonie, Muziekvereniging Venhuizen en het Zeeuwsch Koper Collectief. Sinds 2018 staat zij op de bok bij harmonie De Spaarnebazuin uit Haarlem en het wijkorkest in Haarlem-Noord. Naast dirigent is ze hoornist bij het Fanfare Korps Nationale Reserve, maakt ze kindervoorstellingen met het Epos Ensemble en remplaceert ze in diverse orkesten en ensembles.

Sinds 2020 woont Lindy in Beverwijk en is ze ook verbonden aan het Cultuurhuis Heemskerk. Je kunt haar vinden als hoorndocent in het Cultuurhuis, of als muziekdocent op verschillende basisscholen. De leerlingen van de scholen in Heemskerk kunnen doorstromen in het nieuwe leerlingenorkest van St. Caecilia, zo zien zij daar meteen een bekend gezicht.

Met Nova Caecilia hoopt zij veel verschillend repertoire te spelen, zodat elke muzikant een leuke repetitie en een mooi concert beleeft. Ze hoopt de muzikanten mee te kunnen slepen in haar enthousiasme voor de blaasmuziek.

“Al sinds mijn studie geef ik les, dirigeer ik en speel ik in allerlei orkesten en ensembles. Het leuke hiervan vind ik dat het ontzettend veelzijdig is. Juist de combinatie van spelen, dirigeren en lesgeven maakt je creatief, veelzijdig en flexibel. Ik hou ervan om sámen muziek te maken: de energie en concentratie die vrijkomt als iedereen samenwerkt, is fantastisch.”

www.lindykarreman.nl