Big Band Caecilia

Big Band Caecilia

In 2012 hield Muziekvereniging St. Caecilia een muziekmarathon. 24 uur lang muziek maken in verschillende ensembles door muzikanten van deze club. Er werden ook wat mensen verzameld om een Big Band te vormen. Met wat geleende muziek en een leuke alternatieve bezetting kwam de band om 01:00 ‘s nachts voor het eerst bij elkaar voor een doorspeelrepetitie. Hoornisten speelden een trombone of sax partij, een Bariton kon ook prima als Trombone, bugels deden dienst als trompet en natuurlijk geen basgitaar maar een es bas.

De uitvoering was om 10:00 de volgende ochtend. Muzikaal liet het misschien te wensen over, maar het enthousiasme was gewekt. Daarom trommelden we enkele weken later het clubje weer bij elkaar voor een optreden op Koninginnedag en zo volgden er nog enkele projectoptredens waarvan zelfs één met Marco Bakker en Meike van de Linde.

Vanaf 2014 zijn we een serieuze Big Band geworden en repeteren we eens in de vier weken op donderdagavond en wat vaker als er een optreden aankomt. Inmiddels hebben we ook een mooie echte Big Band bezetting.

Het doel is om met enkele optredens per jaar geld te verdienen voor de clubkas. Muziekmaken doen wij namelijk veel liever dan collecteren of lootjes verkopen!

We spelen leuke swingende muziek a la Sinatra, Glen miller, Duke Ellington, Count Basie etc. Luister maar eens naar onze demo’s hieronder!

Voor meer informatie en boekingen: bigband@stcaeciliaheemskerk.nl.

Voorbeelden:

 1. Penny Wishes
 2. Strike up the band
 3. Summertime
 4. American patrol
 5. Caravan
 6. Big Spender
 7. Feeling good
 8. Green onions
 9. I got you
 10. Mack the knife
 11. Night train
 12. Tuxedo junction
 13. String of pearls

Kerst:

 1. Let it snow
 2. The Christmas song
 3. A big band Christmas II
 4. Frosty the snowman