De Notenblazers van Varen 2004/2005

varenklein

“…moet je trouwens in het programmaboekje niet iets vertellen over dat verhaal dat je voor Caecilia geschreven hebt, die tekst over de Notenblazers?” “Dat het een muzikaal verhaal is, bedoel je?” “Dat toch ten minste. Hoewel, als je zegt: Een muzikaal verhaal, dan roept iedereen gelijk: O ja, een soort Peter en de Wolf.” “Is een mooi stuk, trouwens. Maar natuurlijk héél anders.” “Vanzelfsprekend.” “Maar verder zou ik tevoren niet te veel willen verklappen, hoor. Al moeten we in elk geval vertellen dat jij compleet nieuwe muziek bij het verhaal hebt gemaakt.” “Oké, dat lijkt me wel relevant. Maar moet jij dan niet iets uitleggen over de inhoud en zo. Dat ze een beetje weten wat ze te wachten staat. Iets over de boodschap. En de diepere betekenissen. Trouwens, die zijn er toch wel – diepere betekenissen?” “Nou, volgens mij is het voor het publiek gewoon een kwestie van een beetje opletten. Jouw muziek vertelt het verhaal, én de tekst vertelt het verhaal. Naast elkaar, door elkaar, los van elkaar. Kwestie van luisteren.” “En kijken.” “En kijken. Trouwens, die trompetten in de herhaling van maat 297, moeten die niet mezzopiano spelen?” “Dat is goed. En wil jij dan niet zo vaak Trouwens schrijven?”

Bio

Maarten Hartogtekstschrijver van De Notenblazers van Varen Maarten Hartog (1959) maakte eerder het muzikale kerstverhaal ‘Het was donker, aardedonker’, voor en in samenwerking met het Noordhollands Fanfare Orkest (uitgezonden door de KRO op Radio 4 in 1999 en 2000). Schreef daarnaast onder meer liedteksten, -bewerkingen en vertalingen (waaronder een deel van de Dreigroschenoper van Kurt Weill), verhalen en scenario’s.

Egbert Woerdemancomponist van De Notenblazers van Varen

Homepage: woerdeman.com

Egbert Woerdeman (1970) schreef stukken voor uiteenlopende ensembles en voor orkest, waaronder H2-Overture (1998) voor harmonieorkest (voor de opening van het Zaantheater in Zaandam), Secret hideaway (2001) voor jeugd fanfareorkest, Retrospection (1996) voor fanfare. Maakte daarnaast filmmuziek, waaronder voor ‘Beverwijk 700 jaar Stadsrechten’ (1999).

Agenda “De Notenblazers van Varen”

2004
zondag 28 maart 10:00 repetitie smiddags Tryoutconcert “De Notenblazers van Varen” in Assendelft
zaterdag 3 april Voorjaarsconcert premiere `De Notenblazers van Varen”