Fanfareorkest Caecilia

Fanfareorkest Caecilia onderscheidt zich van alle andere fanfares in Nederland door haar professionaliteit, flexibiliteit en multiculturele repertoire. Op muzikaal hoog niveau kan het orkest niet alleen zelfstandig een avondvullende programmering verzorgen naar de wens van de opdrachtgever maar is het ook zeer ervaren in het begeleiden van solisten (vocaal en instrumentaal) en combo’s.

Het fanfareorkest beheerst naast het traditionele fanfarerepertoire uiteraard film- en musicalmuziek, (licht) klassiek muziek, pop en rockmuziek maar ook wereldmuziek uit alle windrichtingen. Arabische invloeden? Oosterse akkoorden? Afrikaanse ritmes? Niets is ons te gek. Die kwaliteit en flexibiliteit maken ons dan ook een gewilde (begeleidings)partner bij uitvoeringen op beroemde podia. Zo zijn wij al lange tijd (In 2019 voor de 11e keer!) vast onderdeel van het door het Paradiso Orchestra georganiseerde alternatieve kerstmatineevoorstelling in Paradiso Amsterdam.

De muzikale leiding is in de vertrouwde handen van Ruud Pletting; een bevlogen en enthousiasmerende dirigent van hoog niveau die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend.

Dirigent

Lindy Karreman

Ruud Pletting

Ruud Pletting (1962) begon op 11-jarige leeftijd met trombonespelen bij de Hoogovens Harmonie te Beverwijk. Hij startte zijn professionele loopbaan in de muziek in 1982 aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij studeerde trombone en tenortuba bij Jacques Banens en ha-fa directie bij Jan Schaap. Al voor zijn afstuderen in 1990 was hij actief als trombonist bij o.a. Opera Forum Filharmonisch, Koninklijk Concertgebouworkest, Hoofdstad Operette, Amsterdam Wind Orchestra, Nederlands Ballet Orkest, Gelders Orkest, Noordhollands Philharmonisch Orkest, musical Cats en het Amsterdams Trombone kwartet. In 1994 was hij deelnemer aan de Internationale Dirigentencursus te Rotterdam o.l.v. Arie van Beek en Sef Pijpers en volgde hij directielessen bij Danny Oosterman. Op dit moment staat Ruud voor o.a. Viribus Unitis uit Wilnis, Excelsior uit Limmen en Semper Crescendo uit Oldenzaal

Sinds 1999 is hij de vaste dirigent van Fanfareorkest Caecilia.

Bezetting

Sopraansaxofoon Esbas Bugel
Jenny de Haan Kees Bleeker Marcel van Dijk
Elma Molenaar Vacature Edith de Haan
Jacqueline Hilbers
Altsaxofoon Besbas Mieke Huneker
Jessica Arnoldus-Platje Pleun van Lente Ellen Klingeler
Mirjam van Nifterick Vacature Lea Kooij
Reinier Timmer Kees van Lente
Hoorn Linda Ooijevaar
Tenorsaxofoon Marinus Duijm Bart Platje
Jaap Hilbers Jochem Klingeler Piet Veldhuijs
Jeroen Taanman Ron Schoof Mireille de Visser
Trieneke Timmer
Baritonsaxofoon Trompet
Karine Bleeker Trombone Reinhold van den Berg
Cas Butter Ton van ’t Hoff
Bariton Bart-Jan Hilbers Ron Kuyper
Jelle Geerts Iris van Nifterick Janet Schoof
Frans de Haan Maarten Ooijevaar Richard Velden
Ben Klingeler Filippo Zuliani
Wietske Ooijevaar Slagwerk
Benjamin v.d. Linden
Vacatures